61’s Bands

Rene Trossman

 
 


Chicagský kytarista, který se dlouhodobě věnuje bluesové hudbě. Pravidelně vystupoval v klubech jižního i západního Chicaga, hrál se známými muzikanty jakými jsou Buddy Scott, Byther Smiths, Lurrie Bell, Iceman Robinson, Little Mack Simmons, Lorenzo Thompson.

V roce 1994 Rene Trossman přesídlil do Evropy a posléze se přestěhoval do Prahy. Současná kapela Reneho Trossmana spolu hraje  od roku 2003. Kapela pravidelně koncertuje po celé České republice, v Německu, Rakousku, Švýcarsku, v Polsku, na Slovensku, v Maďarsku...

Repertoár je tvořen původním blues odkazujícím k tradici chicagské scény. Mimo původních skladeb, skupina vzdává hold i velikánům “zlatá éry blues” - Otisu Rushovi, Magic Samovi, Muddy Watersovi, Jimmy Reedovi, Earl Hookerovi a dalším.

V kapele Rene Trossman Band se pravidelně objevují ti nejlepší hráči české bluesové scény, včetně Jana Kořínka, Dušana Černáka, Ondřeje Kříže, Tomáše Vokurky, Tomáše Homuty, Petra Dvorského, Tomáše Hobzky, Pavla Nováka, Martina Kopřivy, Brendna Colemana, Martina Lehkýho, Romana Víchy a dalších.




























Recenze:

  1. Bullet... Rene hraje čisté Chicago... (jeho) CD je radostí pro všechny posluchače přímého Chi-town Blues. (Blues Matters Magazine, 2008)

  2. BulletKoupel v čisté extrakci z chicagského blues... Vynikající album Rene Trossmana, album, které bude nadále stoupat... (Francois Pfeiffer - Blues Magazine, 2008) 

  3. BulletV každém tónu je cítit west side blues, jak ve hře na kytaru, tak v zpěvu. (Andrzej Matysik - Twoj Blues Magazine, 2007)

  4. BulletMiluji to! Odvedli jste skvělou práci. Pokračujte v tom! (Bob Stroger, baskytarista, 2007)

  5. BulletRene Trossman má hluboké porozumění chicagskému blues... (Bob Margolin, 2007)






 
Rene Trossman Band
Chicago, USA / Praha, Česká republika
blues

Obsazení: 
Rene Trossman, kytar, zpěv
Jan Kořínek, Hammond Organ
Tomáš Vokurka, bicí

Diskografie:

Postmarked Illinois
2007

I’m On a Roll
2012

V klubu Highway 61
18. 1. 2012
15. 2. 2013
17. 1. 2014
23. 1. 2015
15. 1. 2016

Fotogalerie:

Highway 61
18. 1. 2012 

Highway 61
15. 2. 2013

Highway 61
17. 1. 2014

Highway 61
23. 1. 2015

Highway 61
15. 1. 2016

Video:

Highway 61
23. 1. 2015

Highway 61
15. 1. 2016

Links:
renetrossman.com
bandzone.cz 

Související články: 
Budějovický klub Highway 61 končí. Na rozločenou zahrál bluesman Rene Trossman

Rene Trossman Band

Chicago, USA / Praha, Česká republika

blues


Obsazení:

  1. BulletRene Trossman, kytar, zpěv

  2. BulletJan Kořínek, Hammond Organ

  3. BulletTomáš Vokurka, bicí


Diskografie:


Postmarked Illinois

2007


I’m On a Roll

2012


V klubu Highway 61

  1. Bullet18. 1. 2012

  2. Bullet15. 2. 2013

  3. Bullet17. 1. 2014

  4. Bullet23. 1. 2015

  5. Bullet15. 1. 2016


Fotogalerie:


Highway 61

18. 1. 2012


Highway 61

15. 2. 2013


Highway 61

17. 1. 2014


Highway 61

23. 1. 2015


Highway 61

15. 1. 2016


Video:


Highway 61

23. 1. 2015


Highway 61

15. 1. 2016


Links:

  1. Bulletrenetrossman.com

  2. Bulletbandzone.cz


Související články:

  1. BulletBudějovický klub Highway 61 končí. Na rozločenou zahrál bluesman Rene Trossman