61’s Bands

Dobré ráno blues band

 
 


Bluesový zpěvák a hráč na foukací harmoniku Matěj Ptaszek sestavil novou kapelu, kterou nazval Dobré ráno blues band. Na rezofonickou a akustickou kytaru v ní hraje Vítek Kopecký a na bicí a valchu Vladislav Sosna.

Matěj Ptaszek se od roku 2004 profesionálně věnuje hraní blues. Patří mezi evropskou špičku hráčů na foukací harmoniku a jako první Čech v novodobé historii byl pozván firmou HOHNER na World Harmonica Festival 2009, na které účinkoval a kde byl vyhlášen objevem roku. Napsal přelomovou a obsáhlou učebnici Foukací harmoniky a podílel se na vzniku hudby k filmu režiséra Ondřeje Trojana. Jeho styl je přirovnáván ke stylu slavného Sonnyho Terryho. Je znám i svou unikátní technikou zpívání (barokní kontra tenor).

Text dobreranobluesband.cz



























Recenze:


  1. BulletMatěj se umístil v celosvětové anketě hudebního magazínu Twoj Blues “Nejlepší hráč na foukací harmoniku pro rok 2011” na 15. místě! Zařadil se tak mezi nejlepší foukačkáře světa, jakými jsou např. Charlie Musselwhite, James Cotton nebo John Mayall.

  2. BulletLegendární firma Hohner zařadila kapelu Matěj Ptaszek a Dobré ráno blues band do svého katalogu! Matěj Ptaszek je tak stále firemním hráčem tohoto prestižního výrobce foukacích harmonik.

  3. BulletMatěj Ptaszek považuje ulici za nejpřirozenější prostředí vhodné pro interpretaci blues - podobně jako vynikající zpěváci a hráči na foukací harmoniku z Mississppské delty. Jeho falzetový hlas přenášený mosaznou troubou strého gramofónu vytváří autentický zvuk. Ale on není kopií, zpívá vlastním srdcem. (Jeff Brandon, Hernando, Mississippi)






 
Matěj Ptaszek & Dobré ráno Blues Band
Praha, Česká republika 
blues 

Obsazení: 
Matěj Ptaszek, harmoniky, zpěv 
Vítek Kopecký, kytara 
Vladislav Sosna, valcha, bicí 

Diskografie: 

Live in Palác Akropole
2013

Bluesgrass
2014

V klubu Highway 61:
2. 6. 2010 (Beňa & Ptaszek)
31. 7. 2010 (Beňa & Ptaszek)
13. 8. 2011 (Beňa & Ptaszek) 
2. 12. 2012 (Beňa & Ptaszek)
14. 9. 2013 (Blues Fest)
3. 10. 2014 (61’s Delta Blues Fest

Fotoalbum:

Blues Fest 
14. 9. 2013

61’s Delta Blues Fest
3. 10. 2014

Video:

Blues Fest 
14. 9. 2013

61’s Delta Blues Fest
3. 10. 2014

Links: 
dobreranobluesband.cz
bandzone.cz
facebook.com

Související články: 
61’s Delta Blues Fest v Budějovicích: To nejlepší u řeky Malše
BluesFest 2013

Matěj Ptaszek & Dobré ráno Blues Band

Praha, Česká republika

blues


Obsazení:

  1. BulletMatěj Ptaszek, harmoniky, zpěv

  2. BulletVítek Kopecký, kytara

  3. BulletVladislav Sosna, valcha, bicí


Diskografie:


Live in Palác Akropole

2013


Bluesgrass

2014


V klubu Highway 61:

  1. Bullet2. 6. 2010 (Beňa & Ptaszek)

  2. Bullet31. 7. 2010 (Beňa & Ptaszek)

  3. Bullet13. 8. 2011 (Beňa & Ptaszek)

  4. Bullet2. 12. 2012 (Beňa & Ptaszek)

  5. Bullet14. 9. 2013 (Blues Fest)

  6. Bullet3. 10. 2014 (61’s Delta Blues Fest


Fotoalbum:


Blues Fest

14. 9. 2013


61’s Delta Blues Fest

3. 10. 2014


Video:


Blues Fest

14. 9. 2013


61’s Delta Blues Fest

3. 10. 2014


Links:

  1. Bulletdobreranobluesband.cz

  2. Bulletbandzone.cz

  3. Bulletfacebook.com


Související články:

  1. Bullet61’s Delta Blues Fest v Budějovicích: To nejlepší u řeky Malše

  2. BulletBluesFest 2013